Beschrijving

Zeer stijlvol en luxueus wonen nabij de Friese waddenkust en nationaalpark Lauwersoog en Friese elfstedentocht steden Leeuwarden en Dokkum. Gelegen aan de waterverbinding Leeuwarden – Dokkum, (staande mastroute) ligt deze fraaie en uitstekend onderhouden riante woonboerderij op eigen grond. In 2010 is deze royale woning gemoderniseerd en van alle gemakken voorzien. Spectaculair is het inpandige zwembad.

De woning heeft ‘the best of both worlds’ en is zowel modern als karakteristiek. Het is helemaal van deze tijd met haar hoge plafonds, ruime woonkamer met vrijstaande openhaard, prachtige luxe woonkeuken, 4 slaapkamers met de mogelijkheid van in totaal 6, en vele raampartijen die de woning ruimtelijk en licht maken. Deze raampartijen geven u vanuit de keuken en de woonkamer een prachtig uitzicht op de tuin en Dokkumer Ee. 

Daarnaast heeft de woning karakterstieke elementen behouden zoals het originele balkenplafond en de voormalige veestallen. Het huis is gelegen op ruim 6400 m2 eigen grond met een prachtig aangelegde rozen- en hortensiatuin met beregeningsinstallatie. Bijzonder is de eigen insteekhaven (5 bij 15 meter), waarmee u zo de waterweg naar Leeuwarden of Dokkum op kunt. 

Kortom een geweldige woning, waar u vrijwel niks meer aan hoeft te doen en alleen hoeft te finetunen naar uw eigen smaak.

Indeling

Via de grote schuurpoort komt u bij de entrée van de woning. Ruim bemeten hal met floor/ceiling inbouwkasten en gasten-WC. Lange luxe woonkeuken met kookeiland (Corian) en met alle gewenste inbouwapparatuur (Gaggenau).

Vanuit de keuken is de grote woonkamer met rondom vrijstaande open haard bereikbaar. 
In het midden van de woning is een multifunctionele hal annex werkruimte gelegen van waaruit verschillende slaapkamers bereikbaar zijn, 3 in totaal. Deze slaapkamers hebben een badkamer met wastafel, toilet en douche. Een van deze slaapkamers is momenteel ingericht als fitnessruimte. 

De vierde slaapkamer is de masterbedroom. Die heeft een eigen royale walk-in garderobe en een zeer complete en ruime badkamer met o.a. stoomcabine, wastafels, toilet en aparte douche. 

In het midden van de woonboerderij ligt het zwembad (4 bij 8) met twee stream jets; ernaast de wasgelegenheid. 
Via de achterzijde van de boerderij komt u in de inpandige schuur welke geschikt is voor opslag, berging en parkeergelegenheid voor maximaal 4 auto’s. 

Er zijn inpandige, ruime, voormalige veestallen voor opslag. In een aparte tweede berging bevindt zich de technische ruimte t.b.v. het zwembad, waar volautomatisch de kwaliteit van het zwembadwater wordt geregeld.

Eerste verdieping

De zolderkamers zijn bereikbaar vanuit de multifunctionele hal annex werkruimte met een stijlvolle trappartij en grote vide.

Bijzonderheden

-	Royale woning (18 x 33 meter) op eigen grond van 6460 m2
-	Klassieke woonboederij op moderne wijze verbouwd en van alle luxe voorzien
-	Prachtige woonomgeving in het Friese waterland
-	Ideale ligging aan waterweg (staande mastroute) en nabij Friese steden.

Kenmerken