Beschrijving

Net buiten het Dorp Lioessens vindt u deze prachtige in 2013 volledig gerenoveerde woonboerderij op een perceel van 8310 m2. De originele boerderij uit 1864 is op twee muren na (woonkamer) volledig opnieuw gebouwd. De woning heeft een oppervlak van 185 m2 voorzien van vloerverwarming en is volledig geisoleerd. De woning beschikt over vier slaapkamers, twee badkamers en twee losse toiletten. De keuken beschikt over meerdere openslaande tuindeuren en een schuifpui welke toegang verschaffen tot de ruime tuin.

In het bijgebouw vindt u een ruime garage van circa 46 m2 met daarachter een bar/keuken, toilet en ruime serre. Op de eerste verdieping van het bijgebouw is een slaapkamer met badkamer. Door deze voorzieningen is dit bijgebouw geschikt als gastenverblijf.

Indeling

Begane grond: entree/hal met trap naar eerste verdieping, verlengde hal met toegang tot 2 slaapkamers, badkamer met douche en wandmeubel, toilet, CV-ruimte, bijkeuken en ruime woonkamer met houtkachel, leefkeuken voorzien van inbouwapparatuur en kookeiland.

Bijgebouw: entree/hal met trap naar eerste verdieping, toilet, keuken met toegang tot ruime serre, garage

Eerste verdieping

Overloop met inbouwkasten, los toilet, badkamer met douchehoek, ligbad en wandmeubel, 2 slaapkamers

Bijgebouw: bergzolder, slaapkamer met badkamer/douche en wandmeubel.

Tuin

Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een ruime tuin met houten berging, achter de tuin loopt een verhard pad met daarachter een ruim weiland welke bij de woning hoort.

Bijzonderheden

- Bij de renovatie in 2013 zijn 2 muren bestaand gebleven en de rest van de huidige woning is nieuw gebouwd.
- Overal waar plavuizen liggen is sprake van vloerverwarming.
- Voorzien van 21 zonnepanelen
- Een met kunststof afgewerkte dakkapel
- Bijgebouw met vloerverwarming.

Lioessens is een klein dorp (350 inwoners) op ca 8 km afstand van Dokkum. Gelegen in de nabijheid van het Lauwersmeergebied en de Waddenzee. Dagelijkse boodschappen en voorzieningen zijn in het naastgelegen dorp Anjum op enkele kilometers afstand.

Kenmerken