Factornoord

Factornoord is een samenwerkingsverband tussen 2 zelfstandige bedrijven. Jacob is actief in de regio Dokkum en omstreken, Otto Minnema in de regio rond Hurdegaryp en omstreken. We werken veel in onze thuisregio, Noordoost-Fryslan, maar ook als u buiten dit gebied gevestigd bent, kunt u gerust contact met ons opnemen.  

Geschiedenis Factornoord

Factornoord Makelaardij & Verzekeringen is een vrij nieuwe naam in de makelaardij. Maar de basis van ons bedrijf is al in 1993 gelegd. In Dokkum begon Willem Dijkstra toen met een onderneming in verzekeringen en hypotheken: ‘Willem Dijkstra Assurantie en Advies’. In 2007 is Willem onder de naam Factornoord Dokkum een makelaardij gestart en Otto is onder de naam Factornoord een makelaardij gestart in Burgum welke later is verhuisd naar Hurdegaryp.

Per 2021 is Willem Dijkstra Assurantie & Advies opgegaan in Factornoord Makelaardij & Verzekeringen BV. 

De makelaars van Factornoord

Otto MinnemaOtto Minnema, getogen in Burgum en inmiddels woonachtig in Hurdegaryp. Werkzaam in de regio rond Burgum en Hurdegaryp. Otto werkte voorheen bij een landelijke bank als adviseur Bedrijven. Vanuit zijn interesse voor woningen en makelaardij heeft hij de opleiding voor registermakelaar-taxateur afgerond. Daarna is de samenwerking met Willem Dijkstra ontstaan. Otto kan door zijn achtergrond in het bankwezen goed beoordelen of, en hoe, een financiering haalbaar kan zijn. Zowel voor particulieren als ondernemers. In combinatie met zijn ervaring als makelaar in de Friese Wouden een goede gesprekspartner voor een brede kijk op de woningmarkt!

Jacob DijkstraJacob W. Dijkstra, woonachtig en werkzaam in Dokkum. Hij is begin 2016 aan het team toegevoegd na 3 jaar in het bankwezen gewerkt te hebben. Jacob heeft Vastgoed & Makelaardij gestudeerd aan het HBO en daarna de Master Vastgoedkunde afgerond aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Jacob is gecertificeerd Register Makelaar-Taxateur en verzekeringsadviseur. Daardoor kunt u bij onze vestiging in Dokkum ook terecht voor al uw verzekeringsvragen.

 

Onze gecertificeerde registermakelaars-taxateurs staan ingeschreven in het register van de Stichting VastgoedCert/SVCM en zijn lid van VBO Makelaar, één van de grotere branche-organisaties voor de makelaardij in Nederland.

Wilt u een persoonlijk gesprek met één van onze makelaars?

Wij informeren u graag over de verschillende mogelijkheden van Factornoord Makelaars & Taxateurs. Voor ons kantoor in Dokkum belt u met (0519) 220 708 en voor het kantoor Hurdegaryp & Burgum met (0511) 462 685 of vul het contactformulier in.