Makelaardij & Verzekeringen Burgum

Makelaar Burgum

Als makelaar en taxateur zijn wij actief in de regio rondom onze kantoren. Ook in Burgum zijn wij geregeld aan de slag met het verkopen, aankopen en taxeren van woningen en bedrijfspanden. Hieronder meer informatie over Burgum. 

Burgum

Burgum is de hoofdplaats van de gemeente Tytsjerksteradiel en telt ruim 10.000 inwoners. Het dorp biedt veel voorzieningen, zoals een uitgebreid winkelcentrum, een rijk verenigingsleven, veel bedrijvigheid etc. Een fijne plaats om te wonen!

Burgum staat bekend als woud- en waterdorp. Burgum ligt op de overgang van de Friese Wouden naar het veengebied van Midden-Friesland. De omgeving wordt gekenmerkt door een coulisselandschap  met houtwallen. Aan de oostelijke kant liggen de natuurgebieden de Soestpolder en Noordermeer. In de omgeving van de Ritskeloane liggen lommerrijke fiets- en ruiterpaden. Aan de westelijke kant ligt natuurgebied De Dobben. In de omgeving van Bergum zijn nog een twaalftal pingo's  overgebleven.

Vanuit Burgum kan naar het Bergumermeer  en De Leijen  worden gevaren of de andere kant uit richting Earnewald en Leeuwarden. Het dorp ligt aan het Prinses Margrietkanaal, naar het westen gaat dat door de Kromme Ee naar de Wijde Ee  (Djippe Gat) en naar het oosten via de Groninger Vaart naar het Bergumermeer.

Ten westen van Bergum ligt sinds het najaar van 2016  het Hendrik Bulthuis Akwadukt onder het Prinses Margrietkanaal door. Over het kanaal ligt de brug Burgumerdaam. Door de Centrale As, de verbindingsweg tussen Nijega en Dokkum, is de regio Noordoost-Fryslan goed en snel bereikbaar. Burgum profiteert hiervan, de weg loopt langs het dorp. Burgum ligt aan de N356. Naar het noorden loopt de weg naar Feanwalden en Dokkum en heeft via de kruising met de N355 verbinding met Hurdegaryp, Noardburgum en Leeuwarden. Naar het zuiden heeft de weg verbinding met Sumar en Garyp en via de Wâldwei met Leeuwarden en Drachten. Ten westen heeft het dorp via de Warren verbinding met Suwald en Tytsjerk.

Voorzieningen

Burgum biedt veel voorzieningen. Er is een uitgebreid winkelcentrum waar u gezellig kunt winkelen. Er zijn veel verenigingen, een overdekt zwembad, scholen voor basis- en voortgezet onderwijs, goede horecabedrijven etc. Burgum is de vestigingsplaats voor diverse bedrijven. Het is een mooie woon- en vestigingsplaats. 

Meer weten? 

Wilt u meer weten over Burgum? Kijk dan eens op de volgende websites:

- https://burgum.frl.

- https://www.facebook.com/Burgumheeftmeer/

- https://www.facebook.com/dorpsbelangenburgum/ 

Uiteraard kunnen wij u als makelaar ook goed informeren over Burgum of haar omgeving. Neemt u gerust contact op met Otto Minnema als u vragen heeft (0511-462685 of otto@factornoord.nl).